Kuumat kesämekot, joita tulet rakastamaan

Emme keksi montaakaan parempaa asiaa kesällä kuin kevyeen kesämekkoon pukeutuminen. Paljaat sääret, ruskettunut dekoltee ja tuulen vireessä hulmuavat juhlamekot kuuluvat kesään yhtä oleellisesti kuin auringonpaiste, kärpäset ja raikkaat sadekuurot. Monilla meistä on oma jokakesäinen suosikkimekko, johon pukeudumme lukuisia kertoja kesän aikana. Toiset meistä taas haluavat ostaa jokaiselle kesälle uuden mekon, joka on sen hetken kuumimpien trendien mukainen. Oletpa kumpaa ryhmää tahansa, löytyy meidän jokaisen vaatekaapista uuden kesämökin mentävä aukko. Jaammekin nyt parhaat ideat kuumiin kesämekkoihin. Ota vinkit talteen loppukesää tai ensi kesää varten.

Halterneck malliset mekot ovat jokakesäinen seksikäs mekkomalli, jolla ei voi mennä pieleen. Kesäkuumalla on sopivaa näyttää tavallista enemmän ihoa ja halterneck mallisella mekolla ihoa voi paljastaa tyylikkäästi. Tämän malliset juhlamekot myös sopivat useimpiin juhliin loistavasti. Halterneck mekkoa kannattaa metsästää etenkin eksoottisissa printeissä ja upeasti hohtavissa väreissä. 

Olkaimeton kotelomekko on täällä hetkellä huipputrendikäs. Ihoa nuolevat lyhyet minimekot muistuttavat 90-luvun överiglamourista, mutta tyyli päivittyy tähän päivään jos helmalle valitsee hiukan enemmän pituutta. Lähes polvipituinen olkaimeton mekko ei ole liian antava, vaan tuo esiin imartelevasti päivettynyttä yläkroppaa. Malli sopii kesän kuumimpiin bileisiin tai seksikkäille kolmansille treffeille. Koska mekon malli itsessään on näyttävä, kannattaa värien valinnassa pysyä maltillisena. Klassinen musta, valkoinen, punainen ja sininen sopivat loistavasti tähän mekkomalliin.  Mekon seksikkyyttä voi lisätä näyttävillä asusteilla ja korkeilla korkokengillä. Nahkaiset remmikoristeiset tanssikengät sopivat tähän tyyliin loistavasti.

Seksikkäiden mekkojen vastapariksi kaupat myyvät paljon peittävän pidä ja ilmavia kesämekkoja, jotka sopivat kaikille kuumana kesäpäivänä. Puuvillasta tai pellavasta ommeltu väljä hihaton tai lyhythihainen kesämökki sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Kesämekoissa oikeuksiinsa pääsevät eksoottiset kukkakuviot, tropiikista inspiroituneet värit ja kauniit kirjaillut yksityiskohdat. Helmasta väljät lyhyet kesämekot ovat täällä hetkellä huipputrendikkäitä ja sopivat hyvin modernin naisen kesätyyliin, jossa käytännöllisyys kohtaa luksuksen. Pastellivärejä kannattaa välttää jos haluaa tyylistä aikuisen tyylikkään, vaikka pastelliset sävyt ovatkin nyt muotia. Oliivinvihreä, kirkkaan sininen, lohenpunainen ja räiskyvä oranssi toimivat aikaisessa tyylissä paremmin ja näyttävät upeilta päivettyneellä iholla. 

Moderniksi klassikoksi muodostuneet maksimekot ovat monen suosikkivaate kesällä. Maksimekkoa ei enää kukaan miellä jätesäkkimäiseksi koltuksi, vaan nykyisten mallien ja materiaalien myötä jokainen voi löytää tyyliinsä sopivan maksimekon.  Maksimekon paras puoli on sen helppokäyttöisyys. Pitkä mekko ei kaipaa muita asusteita, joten maksimekko onkin loistava valinta minimalistisesta tyylistä pitävälle henkilölle. Olkaimeton maksimekko paljastaa ja peittää sopivassa suhteessa ja pitemmällä hihoillakin se näyttää hyvältä. Silkkinen maksimekko on upea elegantti valinta kesän moniin juhliin, sillä etenkin kirkkaassa värissä se toimii hyvänä katseenvangitsijana. Musta silkkinen maksimekko taas tuo ripauksen ylellisyyttä kesän juhliin. Maksimekkoon voi yhdistää oikeastaan millaisia asusteita tahansa, sillä niin monipuolinen vaate se on. Inspiraatiota kannattaa hakea etenkin 70-luvun pitkistä maksimekoista.

Seksikäs kaftaani ei ole perinteinen kesämökki, mutta se on huippukäytännöllinen vaate etenkin lomamatkoilla lämpimissä kesäkohteissa. Kaftaani sujahtaa vaivattomasti bikinien ylle, joten rannalle tai altaalle ei tarvitse ottaa muita vaihtovaatteita ja kaftaanissa voi siirtyä suoraan kaupungin kaduille tai terassille. Värikäs kaftaani sopii kaikille vartalotyypeille ja siitä saa oikeilla asusteilla todella näyttävän. Kaftaani on myös päällä mukava, joten helteisellä säällä se on todella käytännöllinen. 

Erilaisia kesämekkoja on lukemattomia eikä artikkelimme riittää niiden kaikkien suositteluun. Siksi olemme keskittyneet viiteen eri mekkomalliin, jotka mielestämme sopivat hyvin seksikkään kesätyylin luomiseen.